Interactief aan de slag met een Clevertouch bord

Digitale borden Clevertouch (start) VM

 

Programma

  • 10u00 – 12u00  Workshop
  • 12u00 – 13u00  Netwerkmoment & Broodjeslunch  

 

Tijdens deze sessie leren we jullie eerst de technische instellingen van het bord hanteren. Vervolgens leren we jouw lessen interactief versterken in verschillende werkvormen. We zetten in op een duurzame gebruik van het Clevertouch-bord. Je leert alles over de energie-instellingen en het onderhoud om de levensduur van je bord te verlengen. Daarna krijg je een basis knoppentraining waarbij je ontdekt welke nuttige apps er achter de verschillende pictogrammen schuilgaan.

 

Daarnaast behandelen we de integratie van je O365-account of Google Drive, zodat je je bestaande materiaal efficiënt kunt gebruiken. Ook leer je hoe je met behulp van Lynx, de annotatie- en lesplanningssoftware, interactieve lessen kunt opbouwen die samenwerking en interactie in de klas stimuleren.

 

Een ander belangrijk onderdeel van de navorming is Clevershare. Hiermee kun je je laptop, iPad of Chromebook projecteren op het bord en leerlingen in staat stellen hun presentaties direct vanaf hun eigen apparaat te delen.

 

Tot slot verkennen we de mogelijkheden van CleverCloud, waarmee je je lessen kunt bewaren en delen. Zo kun je thuis je lesmateriaal voorbereiden op je eigen apparaat, om het vervolgens moeiteloos te presenteren op je Clevertouch-bord.

 

Aan het einde van deze sessie ben je uitgerust met een schat aan tools om zelfstandig en met vertrouwen het Clevertouch-bord te gebruiken in je lessen. Deze navorming is een must voor elke leerkracht die zijn of haar digitale vaardigheden wil versterken en de interactie met leerlingen naar een hoger niveau wil tillen.

 

‘s Middags is er mogelijkheid tot een broodjeslunch, zodat je verder met collega’s van andere scholen, de lesgever en het pedagogisch ict-team informeel kunt netwerken.

Voor specifieke vragen of onderwerpen die je graag behandeld wilt hebben, kun je deze doorgeven tot 30 oktober. Mis deze kans niet om je digitale onderwijstools te verrijken en bevestig je deelname vandaag nog!

 

Doelstellingen

  • Duurzaam gebruik van het Clevertouch-bord: Leerkrachten leren over energie-instellingen en onderhoud om de levensduur van het bord te verlengen.
  • Basis knoppentraining: Leerkrachten ontdekken nuttige apps achter verschillende pictogrammen op het Clevertouch-bord.
  • Integratie van O365 of Google Drive: Leerkrachten leren hun bestaande materiaal efficiënt te gebruiken door integratie met O365 of Google Drive.
  • Gebruik van Lynx-software: Leerkrachten leren interactieve lessen op te bouwen met Lynx, de annotatie- en lesplanningssoftware, om samenwerking en interactie in de klas te stimuleren.
  • Gebruik van Clevershare en CleverCloud: Leerkrachten leren hoe ze hun laptop, iPad of Chromebook kunnen projecteren op het bord en hoe ze lessen kunnen bewaren en delen via CleverCloud.

Data & locatie

07/11/2024 in COOVI, Emile Grysonlaan 1, 1070 Anderlecht

Begin- en einduur

10u00 - 12u00

Lesvorm

Fysiek

Doelgroep

Klasleerkrachten

Zorgcoördinatoren

ICT anker / TICT / PICT

NT2/OKAN leerkrachten

Leidinggevende

Beleidsmedewerker

Technisch adviseur (coördinator)

Onderwijsniveau

Kleuteronderwijs

Lager onderwijs

Secundair onderwijs

Deeltijds kunstonderwijs

Volwassenenonderwijs

Cursusmateriaal

Hand-outs presentatie

Voorkennis nodig?

Geen voorkennis vereist

Prijs

€ gratis

Deelnemers

Max. 25

Lesgever

Philippe De Norre

Philippe De Norre

Lesgever

Ervaren lesgever Clevertouch & Lynx

Delen:

Niet meteen gevonden wat je zocht?

Je kan ons steeds contacteren via het contactformulier