Effectief vakbondsoverleg : kaders en vaardigheden (secundair)

Effectief vakbondsoverleg SO

Wil je je vaardigheden in vakbondsoverleg naar een hoger niveau tillen? Schrijf je dan in voor onze inspirerende opleiding ‘Effectief vakbondsoverleg: kaders & vaardigheden’! Tijdens deze tweedaagse opleiding krijg je diepgaand inzicht in de theoretische kaders en praktische technieken die essentieel zijn voor succesvol overleg. Mis deze kans niet om je overlegvaardigheden te verbeteren en direct toepasbare inzichten op te doen.

 

Programma

Dag 1: Theoretische Kaders 

Tijdens de eerste halve dag duik je dieper in de theoretische kaders die de basis vormen voor succesvol vakbondsoverleg. Onderwerpen zoals de samenstelling, bevoegdheden, het huishoudelijk reglement, notulen, protocol en de jaarkalender van een overlegcomité worden behandeld. Dit zal je inzicht geven in de dynamiek van onderhandelingen en de cruciale rol van een goed voorbereid overleg.

 

Dag 2: Praktijkcasussen en Gesprekstechnieken 

De tweede halve dag staat volledig in het teken van de praktijk. Je werkt interactief met realistische casussen en oefent gesprekstechnieken om het vakbondsoverleg constructief te laten verlopen. Daarnaast besteedt de spreker aandacht aan basisinzichten vanuit veranderingsmanagement en deep democracy, om beleidsprocessen proactief te versterken en nieuwe inzichten op te doen die direct toepasbaar zijn in je dagelijks werk.

 

Doelstellingen

Na het volgen van deze nascholing…

  • kan je jou veel beter voorbereiden en het vakbondsoverleg vlotter en constructiever later verlopen;
  • kan je heel wat beschikbare kaders hanteren die jou helpen bij het voeren van gesprekken;
  • ben je sterker vertrouwd met onderwerpen zoals: samenstelling, bevoegdheden, het huishoudelijk reglement, notulen, protocol en de jaarkalender;
  • kan je gesprekstechnieken toepassen om het overleg constructiever te laten verlopen;
  • kan je jouw beleidsprocessen proactief versterken met inzichten uit veranderingsmanagement en principes uit deep democracy

Data & locatie

06/11/2024 in Dieleghemsesteenweg 24-26, 1090 Jette

04/12/2024 in Dieleghemsesteenweg 24-26, 1090 Jette

Begin- en einduur

09u00 - 12u30

09u00 - 12u30

Lesvorm

Fysiek

Fysiek

Doelgroep

Leidinggevende

Beleidsmedewerker

Technisch adviseur (coördinator)

Onderwijsniveau

Secundair onderwijs

Cursusmateriaal

Hand-outs presentatie

Voorkennis nodig?

Geen voorkennis vereist

Prijs

€ 120

Deelnemers

Max. 12

Lesgever

Christophe Van Wambeke

Christophe Van Wambeke

Personeelsdirecteur - GO! scholengroep Brussel

Christophe begon als leraar, deelde zijn vakkennis met passie, en werd later directeur, waar hij zijn leiderschapskwaliteiten toonde. Vervolgens werd hij personeelsdirecteur bij GO! scholengroep Brussel, waar hij zijn ervaring in onderwijs en management inzet voor het personeelsbeleid.

Delen:

Niet meteen gevonden wat je zocht?

Je kan ons steeds contacteren via het contactformulier