Versterk de leerwinst in jouw hybride leeromgeving met de leerversnellers van Microsoft Office 365

Image by Freepik

Leerversnellers in Microsoft Teams

Ben je geïnteresseerd in de praktische tools van Microsoft waarmee je het leren kunt aanpassen aan individuele behoeften en de motivatie van je leerlingen kunt vergroten? Wil je het lesmateriaal zowel inhoudelijk als vormelijk beter afstemmen op de leerlingen, maar toch een duidelijk overzicht behouden van hun leerproces? Met de praktische tools van Microsoft kun je dit interactief aanbieden, volgen en de leerwinst van leerlingen vergroten.

 

Misschien heb je al eens gehoord van de Insluitende lezer, Leesvoortgang of de Leescoach. Maar in de opdrachtenmodule van Microsoft Teams kun je ook gebruikmaken van Spreekcoach, Zoekcoach, Reflect, Insights en een gloednieuwe Wiskundecoach.

 

Lerenden kunnen zelfstandig met hun opdrachten aan de slag, terwijl jij het overzicht bewaart en hen verder kunt helpen indien nodig. Leerversnellers zijn een nieuwe categorie leerhulpmiddelen in Microsoft 365 die leerkrachten en lerenden ondersteunen voor een soepeler leerproces. Het maken, beoordelen en analyseren van opdrachten verloopt efficiënter, zodat leerkrachten gerichter kunnen ondersteunen terwijl leerlingen zelfstandig aan de slag blijven.

 

Programma

Tijdens deze inspiratiesessie introduceren we alle mogelijke leerversnellers aan de hand van praktische voorbeelden. Alle deelnemers gaan zelfstandig aan de slag met eigen laptop en kunnen deze tools zelf ook uitproberen. De sessie is erop gericht jullie te laten kennismaken met de verschillende mogelijkheden zodat je nadien kan inschatten of dit in jouw klas/school een meerwaarde zou kunnen vormen.

Je gaat met tools aan de slag zoals:

  • Leescoach: Biedt leerlingen de mogelijkheid om te oefenen met lezen via opdrachten in Teams en Immersive Reader. Deze ondersteunt inoefening van uitspraak, lettergrepen, leessnelheid en woordenschat.
  • Leesvoortgang: Houdt de leesvaardigheid van leerlingen bij en geeft docenten praktische inzichten. Hierdoor kunnen leerkrachten hun tijd efficiënter inzetten om het leerproces te ondersteunen en feedback te geven.
  • Reflect: Helpt leerlingen hun gevoelens te identificeren en uit te drukken. Reflect biedt inzichten voor leerkrachten om gerichter te differentiëren en remediëren. Maar ook om te ondersteunen in de bijhorende emotionele ontwikkeling van elke leerling.
  • Zoekcoach: Leerlingen leren mediawijze vaardigheden en effectieve zoekopdrachten te formuleren, betrouwbare sites te vinden en kritisch na te denken over zoekresultaten zonder afleiding door advertenties.
  • Zoekvoortgang: Volgt de ontwikkeling van informatiegeletterdheid van elke leerling en verbetert hun zoekopdrachten in de loop van de tijd. Zo leren ze gerichter en mediawijzer te zoeken op het internet.
  • Wiskunde coach: Helpt bij wiskundige opdrachten d.m.v. stapsgewijze oplossingen aan te bieden, grafieken te genereren, extra oefeningen te genereren of een formulebibliotheek aan te reiken.

Doelstellingen

  • Ontdek wat Microsoft Teams als hybride leeromgeving voor jouw klaspraktijk kan betekenen
  • Efficiënter en gerichter opdrachten geven en opvolgen
  • Een overzicht bewaren van elke individuele vordering die leerlingen maken
  • Lerenden de gepaste beschikbare hulpmiddelen kunnen aanreiken voor bij lezen, wiskunde en veilig leren zoeken
  • Bewuster omgaan en opvolgen van de emotionele ontwikkeling van leerlingen in de klas
  • Leerlingen vaker, vlotter en individueel op eigen niveau uitdagen om meer te oefenen op technisch- en begrijpend lezen
  • Leerlingen veiliger, mediawijzer en efficiënter leren zoeken op het Internet
  • Leerlingen gepaste hulpmiddelen aanreiken voor het verwerken van wiskunde opdrachten

Voorbeeld

In publishing and graphic design, Lorem ipsum is a placeholder text commonly used to demonstrate the visual form of a document or a typeface without relying on meaningful content. Lorem ipsum may be used as a placeholder before the final copy is available.

Voorbeeld

In publishing and graphic design, Lorem ipsum is a placeholder text commonly used to demonstrate the visual form of a document or a typeface without relying on meaningful content. Lorem ipsum may be used as a placeholder before the final copy is available.

Data & locatie

25/11/2024 in Kerkhoflaan 28, 3070 Kortenberg

Begin- en einduur

13u00 - 16u00

Lesvorm

Fysiek

Doelgroep

Klasleerkrachten

Zorgcoördinatoren

Opvoeders

ICT anker / TICT / PICT

Leidinggevende

Beleidsmedewerker

Onderwijsniveau

Kleuteronderwijs

Lager onderwijs

Secundair onderwijs

Deeltijds kunstonderwijs

Volwassenenonderwijs

Cursusmateriaal

Hand-outs presentatie

Certificaat van Microsoft

Voorkennis nodig?

Geen voorkennis vereist

Prijs

€ 60

Deelnemers

Max. 24

Lesgever

Bram Cuyt

profielfoto Bram

Bram Cuyt

Hoofd Onderwijstransformatie

Lesgever & begeleider Clever | Pedagoog | EdTech Specialist – Meer dan 20 jaar ervaring als pedagogisch en technisch coach,
Apple ADE – Microsoft MIEE / Master Trainer – Google GCE

Delen:

Niet meteen gevonden wat je zocht?

Je kan ons steeds contacteren via het contactformulier